Vandindsprøjtning

Vandindsprøjtning kit

Herunder finder du vandindsprøjtningskit der kan bruges på biler eller traktortræk som laver mellem 150-1500 hk. Qualitec hjælper meget gerne med at finde det kit som passer bedst til dit behov. 

Flere størrelse dyser til vandindsprøjtning

Du kan få flere forskellig størrelser dyser vandindsprøjtningskit. Herunder finder du også dyserne der leveres og som passer direkte til alle kit. Qualitec.dk hjælper gerne med online bestilling, så ring gerne og hør nærmere om vores billig vandindsprøjtnings kit. 

Vandindsprøjtningssystemer

Vandindsprøjtnings systemer sender er vandtåge ind med benzin/luftblandingen. Vandet køler forbrændingen og giver yderligere en mere "fast" fyldning af cylinderen. Vandsystemet har samme funktion som en ladeluftkøler og giver mulighed for at kører med et højere kompressionsforhold eller med et højere ladetryk.

Det er også muligt at kører både med intercooler og vandindsprøjtning på samme tid. Det er vigtigt at der altid er vand på systemet ellers mister du køleeffekten og tændingsbankning osv. kommer igen. Vandindsprøjtning har yderligere den fordel at blandingsforholdet kan køres lidt magere og derfor også mere benzinbesparende. 

Her er opskriften på 3 forskellige vandindsprøjtningssystemer.

Til byg selv manden - Men som der også skrives er det ikke den bedste løsning - Vi anbefaler selvfølgelig eks. AEM's kit som både er nem at montere og justere, der medfølger flere størrelser dyser og højtrykspumpe. 

System1
Fordelen er at systemet er meget simpelt. Ulempen er at der ikke arbejdes med et særligt stort tryk (ladetrykket) og det derfor er svært og få en god forstøvning af vandet. Vandet har samtidig også en lang vej igennem turboen og rørene. Funktion : Når turboladeren begynder at lade kommer der tryk på tanken (ladetrykket). Vandet presses igennem dysen og ind i indsugningen på turboladeren. Når du slipper gassen kommer der vakuum i manifolden og derfor skal der sidde en kontraventil. System 1 kan bruges hvis du ikke kører med intercooler. (1. Vandtank, 2. Kontraventil).

System 2
Systemet er forholdsvist simpelt og vandet har en kort vej til cylinderen. Du kan selv bestemme hvor højt et vandtryk du vil have ved enten en højtrykspumpe eller flere sprinklerpumper.

Det er muligt at lave systemet prograsivt således at der leveres mere vand ved højere tryk. Dette gøres ved at monterer f.eks 2 pressostater og 2 pumper, ved 0,5 bar startes pumpe 1 og 0,75 bar startes pumpe 2. Det skal dog huskes at ladetrykket skal modregnes fordi dysen sidder i kanalen med overtryk.

Hvis der benyttes sprinkler pumper skal minimum bruges 1 pumpe for hver 0,5 bars ladetryk for at bare få en nogenlunde forstøvning. Funktion : Når turboladeren begynder at lade og når det indstillede tryk på pressostaten (4) startes pumperne (2). Vandet presses igennem dysen og ind i indsugningen før gasspjældet.

Det er vigtigt at dysen sidder før spjældet da lufthastigheden er størst her. Dette giver den bedste blanding af luften og vandet. Når du kører med mellemgas og vandsystemet ikke er indkoblet, skal der sidde en kontraventil så vandet ikke trykkes ud af slangerne. Vandtanken skal have et åndehul. System 2 kan bruges hvis du kører med intercooler (1. Vandtank - 2. Pumper - 3. Kontraventil - 4. Pressostat).

System 3:
Systemet er lidt mere kompliceret end system 2, men et langt højere tryk kan opnås. Funktion: Når turboladeren begynder at lade og når det indstillede tryk på pressostaten (4) åbnes ventilen (5). Vandet presses igennem dysen og ind i indsugningen før gasspjældet. Pressostaten (3) starter kompressoren (2) når trykket i tanken falder under det ønskede tryk. Husk og monter en sikkerhedsventil på tanken. (1. Vandtank - 2. Pumper - 3. Kontraventil - 4. Pressostat).

Sort by

AEM H2O Flow Analog Gauge

Flow måler og viser til AEM vandindsprøjtning
Fra kr 1.875,00 (DKK)

AEM Jet kit - Eksta dyse - 30-3312

Ekstra dyse til vandindsprøjtning
kr 825,00 (DKK) kr 625,00 (DKK)

AEM Vandindsprøjtning op til 2.5 bars ladetryk - 30-3300

Kit som kan bruges til ladetryk på op til 2,5 bar.
kr 3.945,00 (DKK) kr 3.750,00 (DKK)

Vandindsprøjtning Stage1 - Snow performance

Kit som kan bruges til ladetryk på op til 1.4 bar.
kr 3.750,00 (DKK)

Vandindsprøjtning Stage2

Kit som typisk bruges til ladetryk over 1 bar.
kr 4.795,00 (DKK)

Vandindsprøjtning Stage3 - Snow performance

Programmerbar vandindsprøjtning med ekstrem sikkerhed og performance.
kr 7.495,00 (DKK) kr 6.995,00 (DKK)

Vandindsprøjtning Stage2 - Diesel

Stage2 vandindsprjtning til dieselmotor.
kr 5.975,00 (DKK)

AEM Vandindsprøjtningspumpe - 30-3015

Vandindsprøjtningspumpe
kr 2.045,00 (DKK) kr 1.395,00 (DKK)

Snow performance - Returløbsventil

Returløbsventil til vandindsprøjtning.
kr 995,00 (DKK)

Vandindsprøjtning dyse

Vandindsprøjtning dyse - Vælg mellem flere størrelser.
Fra kr 395,00 (DKK)