Intercooler

Billig Intercooler - Køb intercooler i høj kvalitet

Herunder finder du forskellige typer intercooler, vi har universal intercooler som kan bruges til alle biler og bruge til alle former for motorsport. Vælger du en universal intercooler kan se målene på intercoolerne under beskrivelsen. Kvaliteten på disse intercooler er helt i top og køleeffekten er rigtig god. Du finder også intercooler kit som ofte direkte til montering. De er en nemt og billig måde at få ekstra effekt ud af sin bil. Kontakt os gerne pr. mail hvis du har nogle spørgsmål eller vil købe disse intercooler.

Silikone slanger til intercooler

Skal du bruge silicone slanger, reduktioner, bøjninger eller bare slanger har vi også det. Husk også at købe rustfri spændebånd og rustfri rør til intercooler montering. 
Det finder slanger linket her: Silikoneslanger til båd, bil & motorsport 

Nedkøling af ladeluftstemperaturen

Du har med garanti prøvet det med cykelpumpen, man sætter fingeren foran hullet og pumper og hurtigt efter begynder det at blive ret varmt. Det der sker er, at temperaturen stiger når luft bliver presset sammen. Luften der kommer ud af vores turbo / kompressor bliver varm af at blive presset sammen, samt af turboladerens varme hus. Ladeluft temperaturen kan sagtens komme op på 150°C. Den høje ladelufttemperatur giver os 2 problemer:
Høje temperaturer i forbrændingskammeret er ikke godt for motoren, det giver brændte stempler, tændingsbanken og nedsætter generelt motor levetiden.
Varm luft "fylder" mere end kold luft, og giver derfor ikke en optimal fyldning af cylinderen.

Problemerne kan løses ved, at kompressionsforholdet sænkes yderligere, eller at ladetrykket sænkes, det giver dog tab af effekt, og det var jo ikke derfor vi skulle have en turbolader monteret. Ligeledes giver den varme luft også effekttab i sig selv pga. den dårlige fyldning. For at undgå problemerne med den varme ladeluft monterer man en ladeluftkøler. Ladeluftkøleren indsættes imellem turboladeren og benzinsystemet. Ladeluftkøleren er i princippet en normal køler, hvor luften sendes igennem i stedet. Ladeluftkøleren kan udmærket sættes foran køleren.

Ladeluftkøleren har en effektivitet på ca. 70%, dvs. at en ladeluft på 100°C køles ned til 30°C over luft temperaturen. Af luft tabellen kan det ses at vi faktisk får 0,141 kg luft mere ind i cylinderen (1,057-0,916) bare på grund af temperatur forskellen. 

 

Sort by
Display per page
Filtrer efter egenskaber

Intercooler 2,5" - Bar and plate

Her er en intercooler der kan køle op til 300hk. Målene på denne intercooler er H:150 L:680 B:90 - 300hk
kr 975,00 (DKK)

Intercooler 2,5" Two pass design - Bar and plate

Studser i samme side.
kr 1.595,00 (DKK)

Marco vandpumpe til Intercooler - 45 L/min

12V vandpumpe til intercooler der levere op til 45 liter pr. min.
kr 1.250,00 (DKK)

Universal intercooler - Bar and Plate 2.5"

Målene på denne intercooler er 550mm x 230mm x 65mm
kr 1.100,00 (DKK)