Alle priser er inkl. moms

RHD engineering - Letvægts svinghjul

Svinghjulet består af en mængde jern (masse) denne masse skal sættes i omdrejninger af motoren og motoren skal bruge energi på at få hjulet op i omdrejninger. Når hjulet er oppe i omdrejninger, er det den modsatte effekt da den energi motoren har lagt i svinghjulet nu hjælper motoren med at holde omdrejningerne oppe. Svinghjul vejer omkring 10 - 20 kg afhængig af motor, bil osv.

For at gøre motoren mere livlig kan du fjerne materiale fra svinghjulet og dermed gøre dens reaktioner hurtigere, både op og ned i omdrejninger. Materialet skal hovedsageligt fjernes i yderkanten, da det er denne masse der har største betydning. Der er ingen regel for hvor meget der kan fjernes og det må bygge på erfaringer eller forsøg.
Du skal dog passe på ikke at svække hjulet for meget, da det kan give vibrationer eller endnu værre springes. Regn med at kunne fjerne omkring 5 til 10% af vægten.

Hvis du bearbejder svinghjulet skal det efterfølgende afbalanceres, det er vigtigt at dette bliver gjort. Jeg vil ikke tilråde at dette gøres på en gade bil da hjulet kan springes af omdrejningerne hvis det bliver svækket for meget. Du kan købe færdige stål svinghjul som er lette og afbalanceret.

Sort by
BMW svinghjul i letvægtsmetal

BMW svinghjul i letvægtsmetal

Med en vægt på kun 3.2kg vil du med disse svinghjul øge accelerationen betragteligt.
Fra kr 2.975,00 (DKK)